Puheenjohtajan palsta

Hyvää alkanutta vuotta 2022

Lähes kaksi vuotta olemme kärvistelleet Covid-19 pandemian kourissa. Huonommat ja vielä huonommat kaudet ovat vuorotelleet. Epävarmuus tulevasta on ollut koko ajan läsnä.

Vuonna 2021 pääsimme kuitenkin tapaamaan toinen toisiamme vuotta 2020 enemmän. Pystyimme järjestämään sekä Kesäpäivän että Seniorifoorumin lähitapaamisena. Myös Liitto pääsi toteuttamaan hienon 50-vuotisjuhlansa.

Suunnitelmat tälle vuodelle olemme laatineet kuitenkin niin, että tapaisimme toinen toisiamme kasvotusten eri tilaisuuksissa.                                                     Rokotukset ovat edenneet hyvää vauhtia ainakin meidän ikäihmisten parissa. Täydellinen rokotesuoja on jo lähes kaikilla. Täytyy vain toivoa, että suoja säilyy myös tulevia, uusia variantteja kohtaan. Rokotuskattavuudesta huolimatta varotoimet ovat vielä paikallaan.

Covid-19 vaikutukset näkyvät parhaiten yhdistysten jäsenmäärissä. Laskua edelliseen vuoteen on ollut miltei kaikilla yhdistyksillä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Digi-osaamisen lisääntyessä etätoiminnat ovat yhdistyksissä jo lähes arkipäivää ja mahdollistavat yhteydenpidon huonoissakin terveystilanteissa. Piiri pyrkii kuitenkin tukemaan yhdistyksiä digi-osaamisessa tarjoamalla koulutusapua tai antamalla pienen rahallisen avustuksen koulutuksen hankkimiseksi.

Kansallinen senioriliitto visio itseään Suomen kiinnostavimpana senioritoimijana. Myös me voisimme pyrkiä olemaan Hämeen kiinnostavin eläkeläisjärjestö.

Piirin alueella toimiva Hämeen eläkeläisjärjestöjen neuvottelukunta (HENE) ei saa jäädä tänäkään vuonna huomiotta edunvalvojana ja eläkeläisjärjestöjen yhdyssiteenä. Se kulkee EETU ry:n viitoittamalla tiellä kaikkien ikäihmisten asioiden ja olojen vahvistamiseksi nyt ja myös tulevilla hyvinvointialueilla.

Senioriliiton teema liittokokouskaudella 2020-2023 "Rohkeasti Tulevaisuuteen" on ohjenuoranamme myös tänä vuonna.

Pirjo-Liisa Snellman-Tenhunen                                           30.1.2022                         piirin puheenjohtaja