Puheenjohtajan tervehdys

Hyvää alkanutta vuotta 2021

Vuosi 2020 ei varmasti unohdu keneltäkään, kiitos covid-19 pandemian. Päällimmäiseisenä lienee ollut epävarmuus tulevasta, niin terveydestä kuin taloudestakin.

Liiton, piirien ja yhdistysten toiminta keskeytyi hetkellisesti keväällä 2020. Oli luotava uusia tapoja toimia ja pitää yhteyksiä. Sähköposteilla ja Teams-yhteyksillä tilannetta saatiin jonkin verran korjattua, mutta tapaamisia kasvotusten se ei korvaa.                                                                                               Kesän aikana epidemiatilanne sen verran parani, että pääsimme tapaamaan toinen toisemme fyysisesti Kuhmoisissa.                                                                   Syksyn aikana tilanne taas paheni.

Nyt vuoden 2021 kevät ei näytä paljon viime kevättä paremmalta huolimatta siitä, että rokotukset on saatu alkamaan.

Liitto, piirit ja yhdistykset ovat joutuneet taistelemaan jäsenistä, sillä koko toimintamme perustuu toisten tapaamiseen ja yhdessäoloon.                               Tästä huolimatta kuluvan vuoden suunnitelmat niin yhdistyksissä kuin piirinkin tasolla perustuvat toiveikkuuteen. Vähin erin kokouskäytäntö ja yhdistysten kerhotoiminta on saatu liikkeelle etäyhteyksin liiton myötävaikutuksella.

Rokotuksia odotelessa on pidettävä huolta varotoimista. Maskit, käsihygienia ja etäisyydet, kuuluvat myös rokotuksen jälkeiseen aikaan koko kevään ajan. Rokotteesta saatava suoja antanee mahdollisuuden palauttaa toiminnan epidemiaa edeltävälle tasolle.

Jaksetaan vielä noudattaa ohjeita, nautitaan Suomen kauniista, talvisesta luonnosta ja suunnataan katse ROHKEASTI TULEVAISUUTEEN.

Pirjo-Liisa Snellman-Tenhunen                                                                                       24.1.2021

Toiminta-alueemme käsittää Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnat sekä Kuhmoisten ja Urjalan kunnat.

Piiri toimii yhteistyöelimenä paikallisille senioriyhdistyksille järjestämällä erilaisia tilaisuuksia, kokouksia ja koulutusta. Yhteistyössä muiden maakunnan eläkeläisjärjestöjen kanssa piiri hoitaa myös senioreiden alueellista edunvalvontaa. Varsinainen toiminta, kuten kerhot ja suurin osa retkistä, tapahtuu paikallisyhdistyksiemme kautta.

Tule mukaan! Saat ystäviä ja yhdessä toimiminen on antoisaa

Tule empimättä jäseneksi, jos tunnet senioriarvot omaksesi. Ota yhteyttä koti- tai lähikuntasi senioriyhdistykseen. Saat tietoa monipuolisesta ohjelmasta ja tapahtumista. Alueemme paikallisyhdistykset löydät Jäsenyhdistykset-sivulta.

Piirin facebook-sivustolle pääset osoitteesta: https://www.facebook.com/hameenpiirinseniorit